ISTRAŽITE OKOLICU

Hrvatski

Prednost otoka Ugljana je i njegov geografski položaj koji vam omogućuje različite dnevne i poludnevne izlete, autom, autobusom ili brodom. Posjetite naše najljepše nacionalne parkove, parkove prirode, stare i zanimljive gradove te brojne atraktivne otoke.

 

MODRIĆ ŠPILJA
Specifična je po tome što se ne nalazi preduboko ispod površine zemlje pa u njoj prevladava ugodna temperatura. Posjet je dozvoljen isključivo u malim grupama kako se ne bi poremetili prirodni ciklusi koji se tamo odvijaju.Sama špilja ima nekoliko uskih prolaza koji se svladavaju uz stroge upute vodiča. Ostatak čine dvorane s prekrasnim prirodnim ukrasima koje je napravila voda dubeći i nanovo gradeći vapnenačke stijene. Pravi je ovo komadić raja podvelebitskog podzemlja.Špilja Modrić nalazi se u Rovanjskoj (30 kilometara zapadno od Zadra; na Jadranskoj magistrali) na samo 36 metara nadmorske visine, deset minuta pješice od parkinga.Unutra ćete provesti dva nezaboravna sata u životu. Nakon što Vas opremimo speleološkom opremom (kacigama sa karabitnom ili električnom rasvjetom i zaštitnim kombinezonom) ulazimo u fantastičan svijet prirodnih kreacija. Okružit će Vas svijet stalaktita, stalagnita, stupova, meduza, sipa, crvenih kraljica i svega onoga što Vaša mašta može priuštiti. Dostupnost: Rezervacija izleta obavezna. Pristup: Potrebna je određena tjelesna kondicija- gipkost. Nije prikladno za klaustofobične osobe.

 

IZLET NA OTOK LJUBAVI
Kupanje u tirkizno plavom moru
Galešnjak je mali srcoliki otok koji se nalazi u Pašmanskom kanalu između Turnja i otoka Pašmana. Zbog njegovog srcolikog izgleda je poznat i kao Otok Ljubavi. Postao je svjetska senzacija kada je uočen na Google earth aplikaciji.Otok ima najpravilniji srcoliki oblik na svijetu. Kako nije naseljen, prikladan je za parove koji žele provesti vrijeme u privatnosti otoka. Ako si istinski ljubitelj tradicije i prirode stigao si na pravo mjesto.Za goste organiziramo izlet tradicionalnim ribarskim brodom kojim se plovi oko Galešnjaka, otoka Ljubavi. Izlet uključuje jedrenje prema Galešnjaku ako ima vjetra, plivanje i ronjenje u uvali.

 

NP PLITVIČKA JEZERA
Najpoznatiji hrvatski park prirode
U blizini zadarske regije u srcu Like nalazi se biser i ponos Hrvatske prirodne ljepote Nacionalni park Plitvička jezera.Pješačenje, planinarenje, vožnja električnim brodom i vlakom, fotografiranje, vožnja biciklom, skijanje, veslanje, bogata kulturna baština i turistička ponuda najvećeg i najstarijeg hrvatskog nacionalnog Parka - Plitvička jezera. Najistaknutiji i najposjećeniji među osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj, uvrštena u Popis svjetske baštine (UNESCO) i to još 1979. godine, među prvima u svijetu. Još u davnoj prošlosti skupljeno je mnogo spoznaja o prirodnim vrijednostima Nacionalnog parka Plitvička jezera, koje nisu “samo” sedrotvorni slapovi i svjetski poznatih šesnaest kaskadnih jezera.

 

NP KORNATI
Labirint mora i kamena
U središnjem dijelu hrvatskog Jadrana, na sutoku šibenskih i zadarskih otoka, smjestila se jedna zasebna i po mnogočemu posebna skupina otoka nazvana Kornati. Zbog izuzetnih krajobraznih ljepota, zanimljive geomorfologije, velike razvedenosti obalne crte i naročito bogatih biocenoza morskog ekosustava, 1980. godine veći dio Kornatskog akvatorija proglašen je nacionalnim parkom. Danas NP "Kornati" zauzima površinu od oko 220 km2 i uključuje ukupno 89 otoka, otočića i hridi s približno 238 km obalne crte.